Wat is Munay-Ki?

Munay-Ki komt oorspronkelijk uit het Quecha en betekent zoveel als 'liefdevolle wilskracht' aangezien ze geen specifiek woord hebben voor 'liefde' noch voor 'wil'. Die twee vormen voor de Q'eros een geïntegreerd begrip. De ware kracht van onvoorwaardelijke liefde zonder afscheiding. De inwijdingsrites zijn door de Q'ueros/ Inca indianen (in samenwerking met Dr. Alberto Villoldo) aan de wereld geschonken, om gerichte ondersteuning te bieden in de veranderende energie van de aarde en haar bewoners.

De transmissies zijn spirituele zaden welke in het lichtgevend energieveld verweven worden en zij vormen processen van transformatie. Het brengt daardoor onmiddellijke heling op energetisch niveau. Het reinigt jouw lichtend energieveld door het te ontdoen van psychische slib, dat door trauma’s in het verleden in de aura is achtergebleven.

Na deze reiniging ben je beter in staat de zware energie te transformeren naar lichte energie. Hierdoor zullen de chakra’s meer helder worden, het zorgt ervoor dat je een regenbooglichaam/ regenboogkleurig energieveld ontwikkelt. Hierdoor zullen de chakra’s te stralen met hun oorspronkelijke gloed: elke chakra in zijn eigen kleur en samen geven ze de kleuren af als van een regenboog. Munay-Ki vormt een pad van 'verlichting' en transformatie.

De frequenties van de inwijdingen ontwikkelen een gevoel van eenheid en verbonden zijn met al wat leeft op aarde. Het doet ons evalueren naar ons ware (spirituele) zelf, in verbinding met Spirit, goddelijke bron of pure kern. Daarbij zijn het middelen die ons in staat stellen om geleidelijk over te stappen op een hogere frequentie, en DNA en onze lichamen aan te passen aan de ontwikkeling die de aarde in deze tijd zelf ondergaat.

 

N.B.: Bij de Munay-Ki wordt niet gewerkt met symbolen. De rites worden puur op energetische niveau doorgegeven en kunnen daardoor prima samengaan met andere inwijdingen die wel met symbolen werken zoals b.v. bij Reiki.

 

Wat doet Munay-Ki?

  • Het activeert het lichtend energieveld en de kracht om te manifesteren, transformeren en te creëren.

  • Het verhoogt de frequentie van het DNA, wat invloed heeft op de kwaliteit van leven, jouw lichaam en de manier waarop je leeft (en de overgang welke wordt gemaakt na het fysieke sterven).

  • Het geeft een zekere verankering in de realisatie over jouw verlichte natuur.

 

Het menselijk bewustzijn is (vanaf 2012) aan een bewustwordingproces begonnen van een grote ommezwaai - de overgang van homo sapiens naar de verlichte mens ofwel homo luminus. Dit is het moment om 'oude bagage' te transformeren, om jouw rechtmatige plek als Hoeder van de Aarde in te nemen en zodoende verantwoording te dragen voor De Aarde en al haar bewoners. We leven niet in afscheiding; we zijn één levend lichtorganisme welke onlosmakelijk met elkaar verbonden is - we zijn het echter vergeten. Het is tijd om het ons te herinneren.

 

Hoe verder nadat je de inwijdingen hebt mogen ontvangen?

  • Behalve de initiaties ontvang je mondelinge informatie en zullen indien nodig energetische voorbereidingen plaatsvinden (o.a. meditatieve oefening). Na de laatste inwijding ontvang je een inwijdingssteen (Pi-stone) en een uitgebreide hand-out met alle benodigde informatie.

  • Zodra je alle initiaties en de ervaringssessie hebt ontvangen, kun je ze op jouw beurt weer doorgeven aan vrienden, familie en cliënten. Dit is meestel ± 3-4 maanden na ontvangst van de Munay-Ki plus wanneer jij zelf daar klaar voor bent. De ervaringssessie wordt ingepland wanneer jij er klaar voor bent en besluit de rites door te willen geven.

  • N.B.: de 9 basisinwijdingen kunnen zowel door mannen als vrouwen verder worden gedeeld, bij de 10e inwijding van de Rite van de Baarmoeder is dit alleen voorbehouden aan vrouwen.

  • Oriëntatie: Voorafgaand hebben we eerst een (vrijblijvend) telefonisch oriëntatiegesprek om nader kennis te maken, verdere uitleg te geven en te ontdekken of dit momenteel het beste bij je past of dat er eventueel toch een ander advies nodig is. Wil je meer informatie, ontdekken wat de Munay-Ki voor jou persoonlijk kan betekenen, neem dan gerust contact met mij op via het contactformulier.

 

Hieronder zie je een video waarin Dr. Alberto Villoldo uitleg geeft over wat Munay-Ki is en wat het doet.

Herkomst Munay-Ki:

 

Al duizenden jaren lang voeren mensen over de hele aarde rituelen en initiaties uit. De initiaties van de Munay-Ki zijn gebaseerd op de inwijdingspraktijken van de Inca sjamanen en van de volkeren en culturen uit de pre-Incatijd van de Andes en de Amazone.

 

Ze worden gepresenteerd op de manier zoals ik ze van mijn mentors heb geleerd, helemaal gewist van de sporen van de culturen waar ze vandaan komen. Dit heb ik gedaan uit respect voor de inheemse tradities en om het idee te voorkomen dat Westerlingen traditionele sjamanen of Indianen kunnen worden.

 

Ik bied deze initiaties aan met volle permissie van mijn mentor Don Manuel Quispe, die de laatste grote sjamaan was van de Q'ero Inca Natie. Elke fout of afwijking in haar presentatie is absoluut van mij afkomstig.

 

Deze initiaties zijn niet alleen inwijdingsfasen, maar waarschijnlijk stappen in de evolutie van de mensheid. Terwijl naties vechten voor een stukje grond en oorlogen voeren over een land, moeten wij de wijsheid vinden om vrede te creëren voor alle mensen. Terwijl onze ruimtetelescopen ons beelden laten zien van een immens en onmetelijk Universum, moeten we een menselijk verhaal vinden dat de sterren insluit. En terwijl ons vermogen om de wereld te vernietigen alleen maar groter wordt, worden we geroepen om op te staan en de taak op ons te nemen van het hoederschap over (en voor) alle schepping.

 

In essentie, gaan de initiaties over Hoederschap, je krijgt ze niet als prijs voor een fantastisch ego of als erkenning van welke prestatie dan ook, en ze maken iemand ook niet tot iemand heel speciaal. Integendeel, ze maken iemand op een unieke manier onbelangrijk. Want alleen dan kun je, vanuit een non-ego houding, waarachtig echt tot dienst zijn.

 

Tijdens hun bezoeken werd er door de Inca's nadrukkelijk op gewezen dat de initiaties niet voor ons individueel bedoeld zijn, maar dat ze er zijn om met anderen te delen. Ik heb ervaren dat ze niet zullen opbloeien, mits wij ze op onze beurt weer met veel Munay, met veel liefde, doorgeven aan anderen.

 

Alberto Villoldo (van de Munay-ki.org-site)