Tao Touch Moxa

Moxibustie is een therapeutische verwarmende behandeling die niet op een specifiek gebied gericht is. Het is een perfecte aanvulling op de shiatsu therapie en andere behandelingen. Het biedt een fijne ondersteuning voor de gezondheid en welbevinden. Soms is een combinatie met shiatsu te adviseren indien de algehele conditie hierom vraagt echter je kunt de behandelingen tevens individueel ondergaan.

 

Moxa is een product gemaakt van bijvoetkruid, die een hoge temperatuur aanneemt zodra deze wordt verhit. Hiermee kun je geblokkeerde en aangetaste energiepunten openen, activeren en herstellen, zodat energie beter door het systeem kan stromen (infrarode werking). Speciaal bij koude, pijn- en vochtcondities in het lichaam o.a. R.S.I, frozen shoulder, menstruatieproblemen, pijn in het bewegingssysteem.

 

Ook weersomstandigheden kunnen een effect op het lichaam hebben. Door kou, vochtigheid en afwezigheid van genoeg zonlicht kan een algemeen gevoel van malaise, kou en energiegebrek ontstaan. Moxa biedt ook hier uitkomst en voorkomt dat het zich tot een chronische klacht ontwikkelt. Omdat dit een therapeutische behandeling is, is het aan een therapeut om na te gaan of deze vorm van behandeling goed bij jouw conditie past.

 

In het algemeen zijn bij moxa gemiddeld 2-3 wekelijkse behandelingen aan te raden, afhankelijk van de fysieke conditie, soms kan een combinatie met shiatsu therapie wenselijk zijn.

Bij stuitligging van de baby is het van belang dat moxa, na de eerste (instructiesessie) iedere dag zelf thuis wordt toegepast(!) totdat de baby is gedraaid.

 

Mocht je niet zeker zijn of dit voor jou van toepassing is of welke behandeling nu het beste bij je past, vraag dit dan gerust na via het contactformulier. Ik informeer je graag over welke behandeling je de juiste ondersteuning zal bieden.

 

Moxa bij zwangerschap (stuitligging)

 

Moxa bij zwangerschap wordt gebruikt wanneer de foetus in stuitligging ligt. Vanaf de 33ste week (tot aan de 36ste week) van zwangerschap kan met moxa gestart worden.

 

Het is eenvoudig door de partner te leren zodat de behandeling thuis voortgezet kan worden. Dit betekent dat er jaarlijks 1750 vrouwen meer een natuurlijke bevalling kunnen meemaken i.p.v. een keizersnede die gewoonlijk plaatsvindt bij een stuitligging.

 

De uitleg bestaat uit een eenmalige behandeling en instructie aan de partner waarna de procedure thuis zelf wordt voortgezet. De moxa dient namelijk dagelijks 15 minuten gedurende 2 weken te worden gebruikt zodat de baby kan draaien.

 

Mocht je niet zeker of dit voor jou van toepassing is of welke behandeling nu het beste bij je past, vraag dit dan gerust, via het contactformulier. Ik informeer je graag verder.