Tao Touch Shiatsu

 

Klassieke shiatsu is een eeuwenoude, Japanse manuele behandelvorm welke zijn oorsprong heeft in China. Letterlijk vertaald betekent shiatsu 'vingerdruk'; een behandeling bestaat o.a. uit het behandelen van energiebanen middels ontspannen druk. De energiebanen (meridianen) staan in directe verbinding met de organen en hebben zo invloed op alle lichaamsfuncties.

 

Het bevordert, evenals acupunctuur, de natuurlijke energie en het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Het zorgt voor een diepe ontspanning, balans en innerlijke rust. Het is een subtiele weg naar binnen en helpt een goede balans te vinden tussen lichaam en geest. Het is mede daarom ook behulpzaam bij stress gerelateerde klachten en depressies.

 

Daarnaast biedt het een goede ondersteuning wanneer ondergaan in combinatie met andere therapieën echter een behandeling is eveneens zeer weldadig wanneer er geen klachten zijn. Wil je meer lezen over wat shiatsu inhoud lees dan hier verder.

 

Voor wie is shiatsu geschikt?

 

Shiatsu is geschikt voor alle leeftijden en bij alle gezondheidscondities (zie hier een overzicht van klachten en symptomen). Ook kinderen, zwangeren en ouderen reageren goed op een shiatsu behandeling. Je hebt de keus uit:

  • Shiatsu therapie/ medische shiatsu: je kiest deze vorm wanneer er acute/ chronische klachten aanwezig zijn. Bij deze sessie zal er een anamnese worden gedaan (diagnostiesche vraagstelling en -onderzoek).

  • Shiatsu relax: dit is puur ter ontspanning, hierbij zal er geen anamnese (diagnostische vraagstelling en onderzoek) plaatsvinden

 

Afhankelijk van fysieke klachten en -conditie kan een shiatsu (therapeutische) behandeling worden aan gevuld met moxibustie (zie de link voor meer informatie).

 

Oriëntatie: Voorafgaand hebben we eerst een (vrijblijvend) telefonisch oriëntatiegesprek om nader kennis te maken, verdere uitleg te geven en te ontdekken of dit momenteel het beste bij je past of dat er eventueel toch een ander advies nodig is. Wil je meer informatie, ontdekken wat Tao Touch Balans voor jou persoonlijk kan betekenen, neem dan gerust contact met mij op via het contactformulier.

 

Shiatsu Voordeelkaart

 

Wil je regelmatig een moment voor jezelf inplannen? Gewoon ter ontspanning of omdat je nu eens echt aan de slag wilt met een specifieke gezondheidsklacht?

 

Geef jezelf dan de Shiatsu Voordeelkaart cadeau want dit biedt je, naast een fijne behandeling, ook nog een mooie korting! Je betaalt voor vijf behandelingen en je krijg de zesde behandeling gratis!

 

De Voordeelkaart is na de eerste behandeling 12 maanden geldig dus je hebt voldoende ruimte om alle strippen te benutten. Maak jij binnenkort een afspraak voor een bewust moment voor jezelf?