Tao Touch Balans

Tao Touch Balans is een coaching- en healingtraject bestaande uit vijf sessies waarin je een bewustwordingsreis aangaat door datgene wat jou op dit moment belemmert om met beide benen volledig en stevig in het leven te staan. Je legt met respect een vinger op de zere plek zodat je kunt herstellen vanuit jouw fundament. Het zijn juist de fundamentele veranderingen die blijvend resultaat geven. Hier neem je vanuit compassie jouw eigen verantwoording. Dit betekent dat je niet langer schuld bij jezelf of de buitenwereld legt en terugkeert naar jouw eigen kracht.

De sessies hebben in essentie het doel om het bewuste contact met jouw levensstroom en lichaam te herstellen waardoor je de signalen van het lichaam beter zult aanvoelen en hierop gerichter kunt reageren. Daarnaast maakt het beperkende patronen inzichtelijk zodat je dit kunt omzetten naar een meer pro-actieve en bewuste(re) manier van leven.

Heb je behoefte aan meer fysieke, emotionele e/o energetische balans? Ervaar je misschien beperkende overtuigingen die je weerhouden om echt in jouw leven aanwezig te zijn? Tao Touch Balans brengt shiatsu & intuïtieve coaching samen met lichaamsgerichte therapie waar nodig in combinatie met energetische opstellingen of sjamanistische healing. Tijdens de sessies komen diverse behandelvormen samen om je precies die ondersteuning te bieden die nodig is voor het herstel van jouw persoonlijke balans. Iedere sessie is weer anders, het wordt echt op maat gemaakt speciaal passend voor jou. Tijdens de sessies krijg je helder inzicht hoe je het kunt transformeren.

Durf jij met respect voor jezelf deze reis aan te gaan? Is jouw antwoord hierop volmondig ja, maak dan vandaag nog een afspraak. Hieronder tref je een korte checklist:

 • Ben je het contact met jezelf kwijt?

 • Voel jij je teleurgesteld in jezelf e/o jouw lijf en de situatie waarin jij je bevindt?

 • Ervaar je de indrukken vanuit de wereld regelmatig als overweldigend?

 • Zijn er (herhalende) emoties/ ervaringen die je weerhouden om volledig in je eigen leven aanwezig te zijn?

 • Is jouw huidige fysieke/ emotionele/ energetische bandbreedte smaller dan je zou willen?

 • Ervaar je stress of ben je herstellende na een burn-out?

 • Ben je op zoek naar een stabiele(re) privé-werk balans?

 • Wens je krachtiger in het leven te staan en ben je bereid eerlijk naar alle omstandigheden te kijken?

 • Wil je, in een open, veilige en ondersteunende setting, vanuit respect voor jezelf hiermee gericht aan de slag gaan?

Herken jij je één of meerdere vragen? Dan is Tao Touch Balans de juiste behandelvorm voor jou.

N.B.: Er zal voorafgaand aan de eerste afspraak eerst een oriëntatie gesprek plaatsvinden. Zo kunnen we nader kennismaken met elkaar. Afhankelijk van jouw persoonlijke situatie krijg je advies over de best passende aanpak. Soms kan het zijn dat de vraagstelling en behandeltraject meer sessies vraagt. Anderzijds kan een doorverwijzing naar andere behandelmethodes wenselijk zijn, dit zal ik eerlijk aangeven.

Wil je ontdekken wat Tao Touch Balans voor jou persoonlijk kan betekenen? Neem gerust contact met mij op via het contactformulier, ik informeer je graag verder.


Opbouw van de op-maat-sessies


 • Sessie 1: In de eerste behandeling gaan we nader kennismaken en breng je de uitdagingen c.q. struikelblokken en doelstelling overzichtelijk in kaart.

 • Sessie 2: Hier krijg je inzicht in de kern en waar de spanning in het lichaam tot uiting komt. Je maakt (weer) contact met het lichaam zodat de communicatie tussen lichaam & geest onverstoord kan plaatsvinden. We raken het pijnpunt liefdevol en helder aan.

 • Sessie 3 en 4: In behandeling drie en vier vindt heling van de kern plaats middels lichaams-/ systemisch werk e/o sjamanistische healing.

 • Sessie 5: In de vijfde behandeling vindt integratie plaats en is het belemmerend patroon vervangen door een opbouwend patroon. Hierdoor kun je vanuit de kernkracht je levenspad verder vervolgen. We evalueren het gevolgde traject.

Aandachtspunten Tao Touch Balans

 • N.B: Tao Touch Balans is nooit  een vervanging van een medische behandeling, raadpleeg bij (ernstige) klachten daarom altijd eerst de arts!

 • Ondanks de achtergrond in de gezondheidszorg en als ervaringsdeskundige is de behandelaar zelf geen arts of psycholoog.

 • Het kan mogelijk zijn dat je andere lijnen moet uitzetten naar de reguliere geneeskunst bv huisarts, GGZ of andere instanties om een beter resultaat te behalen. Bij gerede twijfel zal ik je altijd doorverwijzen.

 • De opzet van de Tao Touch Balans heeft als basis vijf sessies. Soms kan het zijn dat de vraagstelling en behandeltraject aanvullende sessies nodig hebben. Ik zal dit dan eerlijk aangeven.

 • Vraag gerust voor nadere informatie, ik help je graag verder.

Wat is een energie opstelling?


Bij Tao Touch Balans maak ik gebruik van energie opstellingen. Dit is een tool dat o.a. voortkomt uit het systemisch werken. Hiermee krijg je een helder inzicht van waaruit een beperkend/ herhalend patroon voortkomt. Je ontdekt meer over je eigen emoties en handelen. Wanneer je weet wat de basis vormt van een patroon dan kun je de belemmering dus gaan omzetten in een energie dat meer stromend en bekrachtigend is.

Wat is intuïtieve coaching?


Tijdens een coachingssessie maak ik gebruik van reflectiegesprekken. Hiermee wordt jij je bewuster van beperkende e/o herhalende patronen, ze worden inzichtelijker. Ik begeleid je om dit om te zetten naar een opbouwend, positief patroon. Inzien en zelf ervaren hoe je dit kunt omzetten zorgt ervoor dat je meer stabiel in jouw eigen leven komt te staan. Je kunt daardoor beter omgaan met uitdagingen.

Wat is shiatsu therapie?


Klassieke shiatsu therapie is een eeuwenoude Japanse methode welke zijn oorsprong heeft in China en verwant is aan accupunctuur. Vertaald betekent shiatsu 'vingerdruk'. Het is een manuele behandelvorm welke bestaat uit het behandelen van energiebanen middels ontspannen druk. Shiatsu zorgt voor een diepere ontspanning, geeft meer innerlijke rust en stimuleert het zelf herstellend vermogen.

Wat is sjamanistische healing?


Bij een sjamanistische healing word de balans van body, mind, soul en spirit herstelt. Je komt weer in helder contact met jouw gevoelsleven. Voordat de healing gegeven kan worden, wordt er een persoonlijk energieveld gecreëerd die bij je past zodat er een veilige en ontspannen omgeving ontstaat. Zo kan het fundament worden rechtgezet en vallen de puzzelstukjes zo gezegd op z'n rechtmatige plek .