Tao Touch Shiatsu

Klassieke shiatsu is een eeuwenoude, Japanse manuele behandelvorm welke zijn oorsprong heeft in China. Letterlijk vertaald betekent shiatsu 'vingerdruk'; een behandeling bestaat o.a. uit het behandelen van energiebanen middels ontspannen druk. De energiebanen (meridianen) staan in directe verbinding met de organen en hebben zo invloed op alle lichaamsfuncties. Shiatsu bevordert, evenals acupunctuur, de natuurlijke energie en het zelf herstellend vermogen van het lichaam. Het zorgt voor een diepe ontspanning, balans en innerlijke rust.

Shiatsu is een subtiele weg naar binnen en helpt een goede balans te vinden tussen lichaam en geest. Het is mede daarom ook behulpzaam bij stress gerelateerde klachten en depressies. Klassieke shiatsu biedt een goede ondersteuning wanneer ondergaan in combinatie met andere therapieën echter een behandeling is eveneens zeer weldadig wanneer er geen klachten zijn. Wil je meer lezen over wat shiatsu inhoud klik dan hier.

Voor wie is shiatsu geschikt?

Shiatsu is geschikt voor alle leeftijden en bij alle gezondheidscondities (zie hier een overzicht van lachten en symptomen). Ook kinderen, zwangeren en ouderen reageren goed op een shiatsu behandeling. Je hebt de keus uit:

  • Shiatsu therapie/ medische shiatsu: je kiest deze vorm wanneer er acute/ chronische klachten aanwezig zijn. Bij deze sessie zal er een anamnese worden gedaan (diagnostiesche vraagstelling en -onderzoek).

  • Shiatsu relax: dit is puur ter ontspanning, hierbij zal er geen anamnese (diagnostische vraagstelling en onderzoek) plaatsvinden

  • Afhankelijk van fysieke klachten en -conditie kan een shiatsu (therapeutische) behandeling worden aan gevuld met moxibustie (zie de link voor meer informatie).Shiatsu Voordeelkaart


Wil je regelmatig een moment voor jezelf inplannen? Gewoon ter ontspanning of omdat je nu eens echt aan de slag wilt met een specifieke gezondheidsklacht? Denk dan eens aan de Shiatsu Voordeelkaart (zes sessies) want dit biedt je, naast een fijne behandeling, ook nog een mooie korting. Hierbij betaal je vijf behandelingen en krijg je de zesde behandeling gratis!

De Voordeelkaart is na de eerste behandeling 12 maanden geldig dus je hebt voldoende ruimte om alle strippen te benutten. Maak jij binnenkort een afspraak voor een bewust moment voor jezelf?

Testemonials Shiatsu

  • 'Ik heb bij Jacqueline een Shiatsu behandeling gehad en heb dat als zeer positief ervaren. Jacqueline luisterde met rust en aandacht. De behandeling vond plaats in een prettige ruimte waar ik me op mijn gemak voelde. Tijdens de behandeling voelde ik de spanning bij mijn middenrif en borstgebied loskomen. Er ontstond meer ruimte, een gevoel van opluchting. Ik zou een ander zeker aanraden om naar Jacqueline te gaan' C.S.

  • 'Ben geweldig snel van mijn RSI afgekomen door twee behandelingen. Er is alle tijd voor de patiënt en goede uitleg. Kan het iedereen aanraden.' T.J.

  • 'Goede en fijne therapeut! Veel baat bij haar behandelingen gehad en nog steeds. Absoluut een aanrader!' Kim